TOKAT / MERKEZ - 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi

Yıl Sonu Gençlik Şöleni Resim Sergisi

Nis

Okulumuzda 17.04.204 ve 18.04.2024 (Çarşamba 11.12.Sınıflar  ve Perşembe 9.10.Sınıflar ) Günü Saat 16:00-17:30 Saatleri Arasında Sınıf -Veli Toplantısı Yapılacaktır.

Nis

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ

18Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü

Okulumuz Yeşilay Kulubü Öğrencilerimizden Anlamlı Kutlama

Eyl

Mevlidi Nebi kapsamında GOP Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyeleri sayın Dr. Faysal ARPAGUŞ ve Doç.Dr. Ramazan DİLER hocalarımız öğrencilerimizle buluştular. Hoş sohbetlerin ve paylaşımların yer aldığı konferans sonrası okulumuzun bahçesinde öğrencilerimize helva dağıtımı yapıldı. Her yıl bu mübarek günün hakkıyla,layıkıyla,manası ve ehemniyetine uygun bir şekilde okulumuzda idrak edilmesi ümit ediyoruz.

Eyl

Okulumuzda 2023-2024 eğitim-öğretim yılı açılış etkinlikleri çerçevesinde öğrencilerimiz tarafından açılış programı düzenlenmiştir. Yeni eğitim-öğretim yılının ülkemize,milletimize ve tüm eğitim camiamıza hayırlı olmasını temenni ediyoruz.

Eyl

Tokat Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Eğitim Fakültesi  işbirliği ile hazırlanan "Açılış Dersi" etkinliğini okulumuzda gerçekleştirdik. Etkinlikte okulumuzun ilk dersini Prof. Dr. Yakup BUDAK gerçekleştirmiştir. Öğrencilerimizle buluşan BUDAK öğrencilerimize deneyimlerini aktarıp Gaziosmanpaşa Üniversitesi hakkında bilgiler verdi. Öğrencilerimizin kariyer basamaklarına yön vermelerinde verdiği bilgilerden dolayı kendilerine Anadolu Ailesi olarak teşekkür ediyoruz.

May

19 Mayıs 1919 tarihi, Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihindeki dönüm noktalarından biridir. Atatürk’ün Samsun’a ayak bastığı tarih olan 19 Mayıs aynı zamanda “Gençlik ve Spor Bayramı” olarak kutlanmaktadır. Atatürk Millî Mücadele sıralarında Türk milletini ileri götürecek olanların ve köhnemiş fikirlere karşı gelecek olanların genç fikirler olduğunu görmüştü. Bu nedenle de “gençlik” kavramı Atatürk için ayrı bir önem taşımaktadır. Atatürk gençlerden sık sık bahsederken, yaş sınırı dışında fikri olarak gençliği yani, fikirde yeniliği ifade etmiştir. O’nun şu sözü çok anlamlıdır:“Genç fikirli demek, doğruyu gören ve anlayan gerçek fikirli demektir.”

Atatürk’ün gençliğe armağan ettiği ve “Gençlik ve Spor Bayramı” olarak kutlanan 19 Mayıs tarihinin önemini daha iyi anlayabilmek için okulumuzda Beden Eğitimi öğretmenlerimiz ve futbol antrenörümüz eşliğinde öğrencilerimizin gerçekleştirmiş olduğu çalışmalara katılan herkese teşekkürlerimizi sunarız.

May

Veli - öğretmen görüşmelerine önem verilmesi, çocuğumuzun yıl içindeki gelişiminin takip edilmesini, ortaya çıkabilecek bazı sorunların önceden belirlenmesini ve önlenmesini sağlar. Mevcut sorunların tanımlanması ve çözümlenmesi sürecini de hızlandırır.

Mrt

Kariyer Günleri kapsamında sınava hazırlanan ve "Avukatlık,Hakimlik,Savcılık ve genel anlamda Hukuk Fakülteleri" hakkında 12. sınıf öğrencilerimize yönelik Tokat Adliyesinde görevli Cumhuriyet Savcısı sayın Murat TULUMCU beyfendi ve Hakime Merve Gül TULUMCU hanımefendi okulumuzu ziyaret ederek öğrencilerimize bilgilendirme konferansı yaptılar. Bahsedilen konu başlıkları hakkında mesleğin inceliklerini ve detaylarını öğrencilerimizle paylaştılar. Anadolu Ailesi olarak kendilerine teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Ara

Mehmet Akif Ersoy'un Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulması yolunda çaba sarf etmiş, insanlara ilham kaynağı olmuş bir kişilik ve Türk Milletinin duygularını, milli ve manevi değerlerini, sevinçlerini ve üzüntülerini içinde hissederek şiirlerine aktaran Mehmet Akif Ersoy, Cumhuriyet kurulduktan sonra hiçbir maddi desteği kabul etmeden büyük bir huşu ve gururla İstiklal Marşımızı yazmıştır. Mehmet Akif Ersoy marşın kabulünden sonra, 'Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmayı nasip etmesin' diyerek milletimizin millet olma bilinci içerisinde nasıl yaşaması gerektiğine ve İstiklal Marşı'nın önemine de vurgu yapmış olup bizi biz yapan değerleri dile getirmiştir. Milletimizin bugün var olmasında ve millet olarak bu günlere nasıl gelindiğinin kavranmasında İstiklal Marşımızın ve onun şairi olan Mehmet Akif Ersoy'un büyük bir önemi vardır. Bütün bu sebeplerden ötürü okulumuzda Mehmet Akif Ersoy'un vefatının yıldönümü vesilesiyle Dr. Ahmet AKGÜN tarafından "MEHMET AKİF ERSOY'A VEFA" konulu konferans verilmiştir.

Ara